Članak

Toplo i stabilno vrijeme iza nas, moguć i snijeg

Nadprosječno toplo i stabilno vrijeme je iza nas.

SARAJEVO, (Patria) - Nadprosječno toplo i stabilno vrijeme je iza nas. Od utorka (29.10.) pa do četvrtka (31.10.) u Bosni i Hercegovini prognozira se oblačno i nestabilno vrijeme sa
kišom i pljuskovima. Na visokim planinama moguć je i slab snijeg. U petak i za dane vikenda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika.

"Na jugu Hercegovine prognozira se pretežno vedro, a u Bosni pretežno oblačno s maglom u prijepodnevnim satima. Temperature zraka će opadati tokom sedmice. U prvom dijelu sedmice,
jutarnje temperature kretat će se od 5°C do 10°C u Bosni, a u Hercegovini do 14°C, a najveće dnevne temperature kretat će se između 14°C i 19°C u Bosni, u Hercegovini do 23°C. U nastavku sedmice, jutarnje temperature zraka biće u rasponu od 3 °C do 9 °C, na jugu do 14°C, a najveće dnevne od 6°C do 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 16°C.

Sljedeće sedmice (04 - 11.11.) prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuje se uz blagi porast temeperature zraka, povremena kiša koja bi trebala biti intezivnija na jugu zemlje. U Bosni je tokom dana moguća magla i niska oblačnost. Jutarnje temperature između 7°C i 14°C a najviše dnevne u rasponu od 13 do 18°C", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

#BiH #Vrijeme #BiH #Snijeg