Članak

Za jednog uhapšenog u akciji Tebra predložen pritvor

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu.

SARAJEVO, (Patria) - Nakon ispitivanja osumnjičenog u predmetu "Tebra", postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Vinka Miloševića, rođenog 1960. godine u Metkoviću, R Hrvatska.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog osnova sumnje da je od početka godine pa do 23.10.2019. godine, u sastavu organizovane grupe ljudi učestvovao u krijumčarenju, distribuciji  i prodaji narkotika, te je osumnjičen za izvršenje krivičnog djela neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 2. KZ-a BiH.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja. 

#CrnaHronika #Droga #TužilaštvoBiH #Pritvor