Članak

VIDEO Bordo nade osvojile Malog Zmaja u Makarskoj

Dječaci su u finalnoj utakmici savladali Iliriju iz Ljubljane rezultatom 1:0, a gol je postigao Faris Babić, nakon sjajnog prodora i centaršuta Ensala Alejmovića.

MAKARSKA, (Patria) - Na četverodnevnom turniru Mali Zmaj u Makarskoj nastupala su 43 kluba sa 86 selekcija iz šest zemalja (Hrvatske, Češke, BiH, Crne Gore, Slovenije, Srbije), a na terenima Gradskog sportskog centra u Makarskoj te travnjacima u Baškoj Vodi i Tučepima odigrano je 188 utakmica. 

FK Sarajevo je sa tri ekipe učestvovao na turniru, a dječaci u kategoriji U 14 predvođeni trenerom Sedinom Torlakom u Sarajevo su doputovali sa zlatnim medaljama. 

Dječaci su u finalnoj utakmici savladali Iliriju iz Ljubljane rezultatom 1:0, a gol je postigao Faris Babić, nakon sjajnog prodora i centaršuta Ensala Alejmovića.

 

Nogometaši FK Sarajeva koji su nastupali u U 11 kategoriji nakon uspješnog prolaska grupnog takmičenja turnir su napustili u 1/8 finala. 

Interesantno je da su dječaci koje s klupe vodi Anes Kozić savladani od ekipe Hajduka rezultatom 2:0, tako su se maleni Dalmatinci osvetili vršnjacima iz Sarajeva, jer su Bordo dječaci prije dvije godine u finalu ovog istog turnira savladali Hajduk i osvojili zlato.

Trener Kenan Bisić u kategoriji U 11 je nastupao s godinu dana mlađim dječacima, koji su ravopravno pružili otpor svim protivnicima. Zaustavljeni su u 1/8 finala.

Inače, preko 1.300 mladih nogometaša imalo je priliku pokazati svoje nogometne vještine, a mnogi od njih u dogledno vrijeme sigurno će nastupiti i za seniorske ekipe svojih klubova. 

Po završetku turnira voditelj Zmajeve škole nogometa Darko Vlatković je kazao da je ovo najbolji i najkvalitetniji Mali Zmaj do sada. 

Prekrasno vrijeme te iznimno kvalitetni uvjeti za igru na GSC u Makarskoj i na igralištima u Baškoj Vodi i Tučepima omogućili su igranje izuzetno lijepog nogometa. 


 

#Sport #FKSarajevo #SedinTorlak #AnesKozić #KenanBisić #MaliZmaj #Makarska