Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 19.03.2014 00:00:00

Spahić: Sarajevski mirovni razgovori traže izlaz iz društvene krize

Spahić: Dijalog o mogućim rješenjima krize

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasizma internacionalni festival „Sarajevska zima“ organizator je panel diskusije Sarajevski mirovni razgovori koji će se održati u petak 21. marta u 11:00 sati u hotelu Grand.

Kako je kazao direktor Festivala „Sarajevska zima“ Ibrahim Spahić, ovi razgovori posvećeni su traganju za izlazom iz opšte društvene krize.

- Zbivanja u nasoj zemlji  i svijetu, dramatično povećanje jaza između razvijenih i nerazvijenih, bogatih i siromašnih, odsustvo socijalne pravde i građanske slobode i prava su u središtu interesovanja nasih Sarajevskih mirovnih razgovora. Sarajevska zima poziva vas da uzmete aktivno ucesce u Sarajevskim  mirovnim razgovorima i formulisanju sarajevskog apela – kazao je Spahić.

Pozvani učesnici  su akteri civilnog društva iz BIH i svijeta koji imaju želju da sudjeluju u dijalogu o mogućim rješenjima krize kako bi se stvorili osnovni  preduslovi za mir, slobodu i razvoj.

Ovogodišnji moto 30. Sarajevske zime je mir, umjetnost i sloboda (PAFF), ali zbog nemira koji su izbili 7. februara svečano otvaranje Festivala je otkazano. Tom prilikom direktor Spahić kazao je da je važno pokazati solidarnost sa građanima. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android