Članak

Kuala Lumpur: Imana Sokolović predstavlja BiH na izboru za Miss Tourism International

Sokolović, koja je na petoj godini Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u prijestonicu Malezije putuje danas, a finalno takmičenje na programu je 8. novembra. 

SARAJEVO, (Patria) - Imana Sokolović, 24-godišnja studentica medicine predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem izdanju izbora za Miss Tourism International, koje se tradicionalno održava u gavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru. 

Sokolović, koja je i studentica pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u prijestonicu Malezije putuje danas, a finalno takmičenje na programu je 8. novembra. 

"U Maleziju putujem danas, a već sutra ujutro bit ću u Kuala Lumpuru, gdje će me dočekati organizatori. U Maleziji ću ostati 18 dana, a finalna noć na kojoj će biti izabrana miss turizma international 2019. bit će 8. novembra. Želim da se zahvalim glavnim sponzorima Gradu Sarajevo i kompaniji Centrotrans, ali i sponzorima čije ću haljine nositi tokom takmičenja. Nadam se da ću u što boljem svijetlu predstaviti svoju zemlju, kulturu i tradiciju", kaže Sokolović, koja se modelingom bavi već tri godine u agenciji Swan Model Management Đejle Glavović. 

Bosna i Hercegovina u kontinuitetu od 2001. godine šalje predstavnice na ovo takmičenje.

Licencu ovog takmičenja za BiH posjeduje Aleksandra Kokotović.

Sokolović je za predstavnicu BiH izabrala IEVE Models agencija sa sjedištem u Londonu, a upravo preko njihove predstavnice Kokotović.

#Lifemagazin #ImanaSokoović #MissTourism #KualaLumpur