Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 25.11.2014 14:11:57

Mladiću iz BiH koji je pokušao pregaziti hrvatskog policajca bit će suđeno u našoj zemlji

Policija dvojicu bh. državljana prijavila i za krađu

Zbog pokušaja ubistva hrvatskih policajaca krivično je prijavljen 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je zajedno s 25-godišnjakom prešao iz BiH u Hrvatsku radi krađe drva, a kako su uspjeli pobjeći, krivične prijave je hrvatska policija predala pravosudnim tijelima BiH, koji će nastaviti postupak, piše Index.hr, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

Obojica su prijavljeni i za pokušaj krađe, a kriminalističko istraživanje proveli su djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona Federacije BiH, saopćila je danas iz sisačko-moslavačka policija.

Utvrđeno je da su osumnjičeni 6. jula u šumi nedaleko od mjesta Majdan u pograničnoj općina Dvor traktorima nezakonito prešli državnu granicu u namjeri krađe i odvoza stabala koja su krajem juna posjekli i pripremili za odvoz.

Zatekli su ih policijski službenici te je 25-godišnjak pobjegao preko minski sumnjivog područja, dok se 23-godišnjak traktorom dao u bijeg. Kada su ga policajci sustigli i pokušali zaustaviti, on je traktorom krenuo prema njima, namjeravajući ih pregaziti, ali je potom pobjegao na područje susjedne države, navodi se u saopćenju.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android