Objavljeno u kategoriji BiH na 20.10.2019 07:54:00

Skupština KS zasjeda krajem oktobra: I izmjene Zakona o koncesijama na dnevnom redu

Foto Arhiv

(Patria) - Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je za 30. oktobar kada bi zastupnici trebali razmatrati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo kao i Nacrt  zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Ova zakonska rješenja uslijedila su nakon redovnog informisanaja Skupštine o stanju i mjerama sanacije u preduzećima  “GRAS” i “Vodovod i kanalizacija”.

Od Skupštine će se tražiti saglasnost na kupoprodajne ugovore u stambeno poslovnim objektima u naseljima Šip (općina Centar)  i Rosulje (Općina Vogošća).

"Skupština KS će se izjašnjavati i o Ugovoru o zakupu restorana i ljetne bašte u sklopu Informativnog centra na Bijembarama između JU za zaštićena prirodna područja KS kao zakupodavca i UR Fast Food Bistro “Oaza Dino” kao zakupca koji je izabran putem Javnog oglasa.

Predviđeno je i razmatranje niza tačaka kojim će se uskladiti i urediti statusne promjene kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, te ustanova “Apoteke Sarajevo”, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Opća bolnica “ Prim.dr Abdulah Nakaš”, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android