Članak

Čekali dugo godina: Velež slavio u gradskom derbiju nad Zrinjskim

Nakon više od tri godine Velež je na svom terenu dočekao derbi protiv Zrinjskog, a završeno je na kraju pobjedom domaćih. Ipak, uzbuđenja je bilo.

(Patria) - U velikom mostarskom derbiju koji je odigran danas na stadionu Rođeni Velež je slavio rezultatom 1:0 protiv Zrinjskog.

Nakon više od tri godine Velež je na svom terenu dočekao derbi protiv Zrinjskog, a završeno je na kraju pobjedom domaćih. Ipak, uzbuđenja je bilo.

Nije tako dobro otvoren meč. Pretežno se igralo na sredini terena, a bilo je tu čvrste i grube igre. Ipak, u finišu prvog dijela sjajne šanse na obje strane.

Prvo je Bobić spasio domaće nakon udarca Rustemovića, da bi u narednom napadu Fajić promašio prazan gol sa svega tri metra, pošto je kasnio na ubačaj Brandaa.

I u nastavku je bilo prilika, a prijetili su Brandao i Ćosić. Ipak, gosti su uspjeli da se odbrane i u par navrata zaprijete domaćinu.

Pokušao je Hari Vukas uvođenjem Ivana Čurjurića umjesto Luisa Ibaneza, ali bez učinka.

Kada su svi mislili da će rezultat ostati onaj početni, domaći su došli do gola za pobjedu. Igrao se 86. minut kada je Denis Zvonić nakon gužve i kornera uspio ugurati loptu u mrežu gostiju.

Ostalo je 1:0 i domaći su upisali veliki trijumf nad ljutim mostarskim rivalom, piše scsport.ba

U drugom meču Premijer lige Radnik je odnio sva tri boda sa Tušnja i spriječio Tuzla City da i nakon 13. kola bude lider Premijer lige BiH.

U prvom poluvremenu prilika nije nedostajalo, ali dva golmana, Muminović i Bilobrk bili su na visini zadatka u nekoliko neugodnih situacija te se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku igra se dodatno otvorila, ali konkretniji i efikasniji su bili gosti iz Bijeljine, koji su nekoliko puta zaprijetili iz kontranapada, prije nego što je Peco u 75. minuti iskosa sam istrčao pred Muminovića i matirao vratara domaćih.

Nakon toga je Ubiparip ima šansu poravnati, ali pucao je pravo u Bilobrka, da bi kazna uslijedila u 81. minuti. Hasanović je faulirao maksimovića u šesnaestrecu, a Mahir Karić bio siguran realizator najstrože kazne.

Konačnih 0:3 postavio je Posinković u samom finošu meča.

S ovim trijumfom Radnik se, barem zakratko, popeo na treće mjesto tabele, dok je Tuzla City tako prepustio lidersku poziciju Sarajevu, koje je sinoć savldalao Čelik (2:0)

#Sport