Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 18.10.2019 13:40:00

Kod 27-godišnjaka pronađena 43 paketića marihuane

Foto Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - Provodeći akciju kodnog naziva “ORAH”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u četvrtak navečer lišili su slobode lice A.P., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

"Izvršenim pretresom A.P. kao i pretresom stana koji isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto 229 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu (u refuzi) i 43 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu", saopćeno je iz MUP KS. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), A.P. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad A.P.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android