Članak

Sanacija ulica na području mjesnih zajednica Hrasno brdo, Velešići i Gornji Velešići

Za održavanje cesta po prioritetima mjesnih zajednica za 2019. godinu u Budžetu Općine Novo Sarajevo izdvojeno oko 550.000 KM.

U skladu sa zahtjevima građana i savjeta MZ „Hrasno brdo“ započeli su radovi na sanaciji saobraćajnica na području ove mjesne zajednice. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji i sanaciji dva kraka ulice Novopazarska od džamije do okretnice, a sa ciljem obezbjeđenja adekvatnog pristupa objektima koji se nalaze na ovom području. Vrijednost navedenih radova je oko 15.000 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

Radovi na održavanju cesta po prioritetima mjesnih zajednica izvode se i na devet lokacija na području mjesne zajednice „Velešići i „Gornji Velešići“ i to u ulicama: Gornji Velešići 43-69, Muhameda ef. Pandže 35-88, Gornji Velešići 1-minibuska okretaljka Gornji Velešići, Muhameda ef. Pandže 407 do spoja sa ulicom Mustafe Behmena 14, Mustafe Behmena 10 do OŠ "Velešićki heroji" Velešići 31-35, Muhameda ef. Pandže 47 do autobuske okretaljke Gornji Velešići, Mehmeda ef. Pandže 4 i Gornji Velešići od br. 2 - minibuska okretaljka Gornji Velešići.

Na području ovih mjesnih zajednica radit će se i sanacija oštećenih dijelova saobraćajnica na više lokacija. Za održavanje cesta po prioritetima mjesnih zajednica za 2019. godinu u Budžetu Općine Novo Sarajevo izdvojeno oko 550.000 KM. Izvođač radova je firma „Sarajevoputevi“d.o.o.

#Biznis