Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 18.10.2019 10:16:00

Trojica optuženih za međunarodni promet opojnim drogama priznali krivnju

Foto Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - U predmetu za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, trojica optuženih su u prisustvu odvjetnika sporazumno priznali krivnju te u potpunosti priznali odgovornost za kaznena djela za koja ih terete optužnica Tužiteljstva BiH. 

Krivnju su priznali državljani Crne Gore, Đ.R. rođen 1981. godine u Pljevljima, V.S., rođen 1996. godine u Pljevljima i T.M., rođen 1980. godine u Pljevljima.

Za optužene su predložene kazne sukladno njihovoj ulozi i odgovornošću u počinjenim kaznenim djelima i to: Đ.R., kazna zatvora u trajanju od 6 godina, novčana kazna u iznosu od 40 000 KM, te oduzumanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 6000 eura, V.S., kazna zatvora u trajanju od 3 godine i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 350 eura. T.M., kazna zatvora u trajanu od 5 godina i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.000 eura.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a nakon prihvatanja sporazuma, bit će odmah upućeni na izdržavanje kazne. Protiv prvooptuženog u predmetu, V.B., rođenog 1986. godine u Pljevljima, postupak se nastavlja. Sporazumno priznanje odnosi se na predmet iz 2018. godine, kada je u mjestu Krupac, u Istočnom Sarajevu, u noći 07./08. oktobra, zaustavljen kamion crnogorskih registarskih oznaka, u kojem je otkrivena i zaplijenjena opojna droga marihuana-skunk u količini od oko 800 kilograma.

Zaplijenjena opojna droga bit će u zakonskom postupku nakon pravomoćnosti presude uništena. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android