Članak

Memić: Krivična prijava protiv tužiteljice Sarajlija, ne rušim VSTV samo želim da se smijene

Memić je ponovio da nije zakazao nikakve proteste, te da će ih organizirati onda kada bude imao potrebu za njima. 

SARAJEVO, (Patria) - Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održan nastavak glavnog pretresa protiv Ljube i Bekrije Seferovića u slučaju „Dženan Memić“. Kao svjedoci su se pojavile njihove supruge Ana Rizvanović (Bekrijina) i Vasvija Sejdović (Ljubina). Kao privilegovani svjedoci, imale su pravo odbiti svjedočenje o čemu ih je upoznao i predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović. 

I Rizvanović i Sejdović iskoristile su tu mogućnost i odbile svjedočiti. Treća svjedokinja Višnja Seferović, kćerka Bekrije Seferovića danas se nije pojavila u sudnici. Kako je Sudu objasnio Seferović ona se nalazi u Banja Luci i danas nije mogla doći. Sudija Todorović naložio je da se Višnja Seferović pojavi na narednom glavnom pretresu 15. novembra. 

Todorović je kazao i da bi do tog datuma Sudu i strankama u postupku trebao biti dostavljen nalaz timskog saobraćajnog vještačenja te da će 15. novembra na ročište biti pozvani i vještaci pa da se Tužilaštvo i odbrana pripreme.

Nakon ročišta Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića kazao je da jedva čeka nalaz vještaka. 

„Ovo traje, a ubice se šetaju. Zna to Kantonalno tužilaštvo, zna to Federalno tužilaštvo, dobra stvar je što zna i Državno tužilaštvo koje vodi istragu za organizirani kriminal. Tu očekujemo rezultate samo mnogi nek se okane Državnog tužilaštva nek im ne smetaju, neka puste Gordanu Tadić da radi i ona će uraditi svoj posao. Ja im sad zasad vjerujem“, kazao je Memić. 

On je komentarisao i odgovor glavne tužiteljice KS Sabine Sarajlija na njegov zahtjev sa sastankom. Sarajlija je odbila susret i pozvala Memića da joj dostavi dokaze o smrti svog sina kao i da podnese prijavu protiv korumpiranih tužilaca.

„Ja sam tražio sastanak sa glavnom tužiteljicom da joj ukažem na kriminal u Tužilaštvu da joj kažem ko je Dalida Burzić. Međutim ona mene neće da primi, ona od mene traži dokaze o smrti. Meni nije jasno zna li ona šta je odgovorila. Dijete je davno sahranjeno. Ja tražim ubicu je li moje da ja istražujem ko je ubica ili to treba da radi Tužilaštvo. Sabina Sarajlija treba da prekriži svoju diplomu. Ja sam učio od najpoštenijeg čovjeka na svijetu i to na najteži mogući način naučio pravo. Ne treba ona meni objašnjavati pravne stvari i da imaju više instance. Neka mi objasni kako ta viša instanca nije dobila od Kantonalnog tužilaštva zapisnik sa uviđaja pa onda da donesu presudu. Pitam Sabinu Sarajlija je li se ona pridružuje ovim kriminalcima, je li ona štiti ubice kao što je štitila Dalida Burzić. I Sabinu Sarajlija čeka krivična prijava, očito je da štiti kriminal. Ona zna šta je naslijedila, Dženan je ubijen, ubice se skrivaju pomagači su Dalida Burzić i Sead Kreštalica i ostali“, kazao je Memić. 

Memić je ponovio da nije zakazao nikakve proteste, te da će ih organizirati onda kada bude imao potrebu za njima. 

„Molim Ružicu Jukić da se okani mahalskih priča. Informacije joj nisu bile tačne. Ona se očito boji dokaza i ona i Milan Tegeltija i svi članovi VSTV-a. Ja ne rušim instituciju ja samo tražim da se oni smijene. Ružica Jukić je imala dokaze kod sebe protiv Dalide Burzić. Njeno je bilo da je suspenduje, a ne da glasa za nju. Ona je nju podržala. Zna Ružica Jukić šta je meni pokazivala, koji je snimak puštala ko treba da dođe da svjedoči protiv Dalide. Ne samo ja, ima ona više prijava. Ružica Jukić je zalutala u pravosuđe ona se boji dokaza. Mislim da će doći vrijeme da se oni sklone, doći će čestiti ljudi“, kazao je Memić.   

#BiH #VSTV #DženanMemić #Ubistvo