Članak

Umjesto Bosanskog sabora Bakir pravi svoj Senat

Očito osjeća da dolazi vrijeme bolnih i gorkih odluka koje će morati donijeti u ime Bošnjaka, a koje će mu aminovati itelektualci klimoglavci.

Prema odredbama novousvojenog Statuta SDA na proteklom Kongresu, moguće je formirati senat stranke, a koji bi sačinjavali stari kadrovi, intelektualci, profesori i zaslužni članovi – po volji Predsjednika, koji je uveo strogi predsjednički sistem u SDA koja se po suštini više i ne može zvati demokratskom, piše The Bosnia Times.

Već su obavljani razgovori sa mnogima koji bi ušli u senat, kao što su Hilmo Neimarlija, Hasan Muratović, Edhem Bičakčić i mnogi drugi, ali je Predsjednik predvidio i na tome istrajava da na čelu senata bude isključivo Nedžad Branković, zbog mladomuslimanskog porijekla, ali ponajviše zbog jake prijateljske veze supruga Izetbegovića i Brankovića, jer mu je na taj način najlakše kontrolirati ovu snažnu grupaciju.

Kako saznajemo, većina je odbila biti članovima senata ako će se naturati predsjedavajući, već je prirodno da takav senat sam sebi bira predsjedavajućeg, što nije po volji Izetbegovićima, misli se na Bakira i njegovu suprugu Sebiju.

Vrlo je znakovito da u ovo vrijeme, nakon što je preko Zlatka Lagumdžije podjarmio lijevu inteligenciju, Izetbegović pod stranački krov želi podvesti instituciju koja bi okupljala desnu bošnjačku elitu.

Očito osjeća da dolazi vrijeme bolnih i gorkih odluka koje će morati donijeti u ime Bošnjaka, a koje će mu aminovati intelektualci klimoglavci.

#BiH