Članak

Zmajevi odmjeravaju snage sa Grcima

Susret Grčka-Bosna i Hercegovina na programu je u 20:45 sati.

SARAJEVO, (Patria) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Atini na Olimpijskom stadionu "Spyros Louis" igrati susret osmog kola kvalifikacija za Euro 2020. godine s Grčkom. Izabranici Roberta Prosinečkog moraju ići na pobjedu kako bi ostali u utrci za EP. Susret Grčka-Bosna i Hercegovina na programu je u 20:45 sati.

"Neće to biti laka utakmica za nas. Mi ćemo pokušati da igramo u visokom ritmu, jer na taj način smo pobijedili Finsku. Svi su igrali kao jedan i borili se. Bilo je to veoma kvalitetno i jedino tako možemo pobijediti. Naravno, nije isto igrati na svom terenu i u gostima, ali mi ćemo uraditi sve kako bismo osvojili tri boda", kazao je Prosinečki. 

Četiri puta BiH je gostovala u Grčkoj. Prva dva puta Grci su slavili (3:0 - 1996. i 3:2 - 2007.), a potom su uslijedila dva remija (0:0 - 2012. i 1:1 - 2016.). 

Izabranike Roberta Prosinečkog jučer je na treningu posjetio i dojučerašnji reprezentativac i igrač AEK-a Ognjen Vranješ. 

Glavni sudija meča bit će Felix Zwayer, a pomagaće mu zemljaci Thorsten Schiffner i Marco Achmüller. Četvrti sudija je Christian Dingert.

Reprezentacija BiH ovaj meč dočekuje kao četvrtoplasirani tim u grupi J sa 10 bodova, dok je Grčka peta sa 5 bodova.

#Sport