Objavljeno u kategoriji Region na 14.10.2019 19:10:00

Protesti ispred zatvora zbog Obradovića

Foto: Printscreen

SARAJEVO, (Patria) - Pod parolom "Solidarnost je naša snaga" večeras je održan protest ispred Okružnog zatvora u Beogradu zbog pritvaranja radnika "Krušika" Aleksandra Obradovića.

Okupljenima su su obratile aktivistikinje iz Inicijative žene Srbije i Udruženja "Jedan od pet miliona" i zahvalile svima koje su juče i danas došli da protestom iskažu nezadvoljstvo zbog hapšenja Obradovića.

Oni su prenijeli zahvalnost porodice uhapšenog i poručili da je ovo samo jedna faza u ovom slučaju, ocjenjujući da aktuelna vlast reaguje samo na javni pritisak.

Pozvali su građane da im se pridruže u subotu na protestu, jer okupljanja više neće biti ispred Okruženog zatvora, pošto je Viši sud odlučio da Obradović bude prebačen u kućni pritvor, javlja agencija FoNet.

Prema pisanju pomenute agencije, Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu danas je potvrdilo rješenje sudije za prethodni postupak Višeg suda od 20. septembra, kojim je radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću određen kućni pritvor uz primjenu elektronskog nadzora.

Prethodno je ranije danas Apelacioni sud u Beogradu ukinuo rješenje krivičnog vanpretresnog vijeća Višeg suda u Beogradu od 27. septembra, kojim je Obradoviću bio određen pritvor.

Aleksandar Obradović je već više od 20 dana u pritvoru zbog, kako je navedeno, odavanja poslovne tajne, odnosno zato što se sumnja da je bio novinarski izvor za poslove u vezi sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu sa ocem ministra Nebojše Stefanovića.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android