Članak

Policija radi na rasvjetljavanju ubistva 25-godišnjakinje na Stupu

Utvrđeno je da je stradala ženska osoba rođena 1994. godine. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

SARAJEVO, (Patria) - MUP KS i Tužilaštvo KS izdali su zajedničko saopćenje za javnost nakon jutrošnjeg pronalaska beživotnog ženskog tijela ispred jednog ugostiteljskog objekta na Stupu.

"U ranim jutarnjim satima obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u sarajevskom naselju Stup, ispred jednog ugostiteljskog objekta pronađeno beživotno tijelo ženske osobe. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, pronašavši na licu mjesta beživotno tijelo ženske osobe.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji  je izašao na lice mjesta i rukovodi uviđajem koji obavljaju policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz učešće sudskog vještaka medicinske struke i vještaka hemijske struke iz Federalne uprave policije", navodi se u saopćenju. 

Utvrđeno je da je stradala ženska osoba rođena 1994. godine. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

#CrnaHronika