Objavljeno u kategoriji BiH na 09.10.2019 14:37:00

Potvrđena optužnica za korupciju protiv Halilagića i Mahmutovića

Foto Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.
 
Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme „Smart Invest“, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Sarajevo Tower“, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000,00 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao. Dio, prethodno označenog  novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo optuženima su produžene mjere zabrane. I to zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici. Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android