Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 24.11.2014 14:54:21

Sarajliji oduzet automobil nakon što je počinio 88 prekršaja u saobraćaju

Povratnik u činjenju prekršaja

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova KS u petak 21. novembra 2014. godine u 19,30 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, iz saobraćaja su isključili vozača K.A., koji je zatečen da upravlja neregistrovanim putničkim motornim vozilom marke “Alfa Romeo”, bez registarskih oznaka, u vlasništvu S.D. iz Sarajeva, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOBS-a na putevima u BiH. U 88 slučajeva K.A. je sankcionisan, od čega je u 70 slučajeva počinio prekršaje kažnjive po članu 235. istog zakona (Upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, Upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i Nepoštivanje svjetlosne signalizacije na semaforu - prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla) - navodi se u izvještaju MUP KS.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od K.A. je privremeno oduzeto navedeno putničko motorno vozilo. Isto je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo - “Butmir”, do okončanja prekršajnog postupka, prenosi Patria.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android