Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 03.10.2019 13:59:00

Na području Ilidže pronađena 53 migranta bez identifikacijskih dokumenata

Foto Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - U skladu sa Operativnim planom, nastavljajući akciju humanog smještanja migranata, policijski službenici Pete PU Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su dana 02.10.2019.godine, u vremenu od 17.30 do 20.30 sati, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, na području općine Ilidža pronašli 53 lica afroazijskog porijekla – migranta bez identifikacijskih dokumenata, saopćeno je iz MUP KS. 

Tom prilikom je 50 lica prevezeno u Terenski ured za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, dok su tri lica predata na dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

"Planirane mjere i radnje su provedene s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja te boravka na otvorenom i javnom prostoru i improvizovanim smještajima. U skladu s navedenim, policijski službenici Šeste PU su izvršili pregled Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, te tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. U okviru navedene aktivnosti za dva lica su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji  i načinu ulaska u BiH, te su im izrečene mjere protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u imigracioni centar do njihovog udaljenja iz BiH. Pomenute aktivnosti su protekle bez incidenata ili narušavanja javnog i mira. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pomenutih aktivnosti", navodi se u saopćenju. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android