Članak

Željezničar silovito do četvrtfinala Kup-a

Pet minuta kasnije bilo je već 2:0. Semir Štilić je šutirao, Velić odbija loptu do Asima Zeca kojem nije bilo teško da pogodi.

Fudbaleri Željezničara lagano su slavili protiv Mladosti Doboj-Kakanj i plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 6:1.

Plavi su, u kombinovanom sastavu, odigrali dosta dobar meč i na vrijeme pogocima riješili pitanje putnika u četvrtfinale, tako da je ponovo Željezničar postigao šest pogodaka na Grbavici, kao i u posljednjem meču na svom terenu protiv Zvijezde 09.

Otvoreno je sjajnom prilikom za Petra Boju, ali je u četvrtoj minuti šutirao pored gola. Domaći su u vodstvo došli u 22. minuti. Horić je izgubio loptu na sredini terena, Mujezinović je povukao kontru, uposlio Dženana Zajmovića, a ofanzivac Plavih lijepo pogađa mrežu Velića.

Pet minuta kasnije bilo je već 2:0. Semir Štilić je šutirao, Velić odbija loptu do Asima Zeca kojem nije bilo teško da pogodi.

U finišu prvog poluvremena još tri velike prilike za Plave, ali u sva tri navrata raspoloženi Velić je branio na sjajan način.

Drugo poluvrijeme donosi i znatno bolju igru Mladosti koja se konačno oslobodila i krenula naprijed. Ipak, Plavi su u 58. minuti postigli i treći gol. Zec je trčao kontru, a Šerif Hasić je u želji da ispuca loptu, matirao svog golmana na nevjerovatan način.

Utakmicu je koliko-toliko učinio zanimljivijom Kemal Mujarić golom iz 66. minute, no u nastavku Plavi su još postigli tri gola.

Drugi gol dao je Zajmović u 73. minuti, a onda je tri minute kasnije pogodio i Mladen Veselinović. U 79. minuti Asim Zec postiže svoj novi gol za potpuni raspad gostujućeg tima.

Do kraja se igralo mirno, pa je Željezničar veoma lako prošao u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH.

Drugi rezultati 1/8 finala KUP-a

Olimpik – TOŠK 3:0
Ljubić – GOŠK 0:2 
Zvijezda 09 – Borac 0:6 
Rudar Prijedor – Rudar Kakanj 0:0 (nakon penala 4:5)
Tuzla City – Velež 1:0 
Zrinjski – Sloboda 2:0

#Sport