Članak

Drugi AJB DOC završava filmom 'Kuća male zvijezde'

S aspekta napetosti i zanimljive priče, dokumentarni filmovi danas mogu parirati igranim filmovima, a dodatno imaju i notu obrazovnog aspekta,“ izjavio je Edhem Fočo, direktor AJB DOC

SARAJEVO, (Patria) - Posljednjeg dana AJB DOC festivala dokumentarnog filma biće prikazana tri filma: Bugarski san, autora Srđana Šarenca, Glasajte za Kiberu Martina Pava i Kuća male zvijezde Slađane Lučić, čijim će prikazivanjem festival biti i zatvoren.

U prethodna tri dana na festivalu je prikazano dvadeset filmova uz veliko interesovanje publike i medija, a svečana ceremonija zatvaranja i dodjela festivalskih nagrada biće održana večeras u 20, sati u sarajevskom Cinema Cityu.

Al Jazeera Balkans Documentary Film Festival AJB DOC međunarodni je festival dokumentarnog filma koji organizuje televizijska kuća Al Jazeera Balkans, u saradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe.

“S aspekta napetosti i zanimljive priče, dokumentarni filmovi danas mogu parirati igranim filmovima, a dodatno imaju i notu obrazovnog aspekta i osvještavanja o određenoj temi. Vjerujem da dokumentarni film ima moć da mijenja svijet i svijest,“ kazao je Edhem Fočo, direktor AJB DOC Film Festivala tokom otvaranja festivala.


 

#Lifemagazin