Članak

Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu u Budvi

Na takmičenju su učestvovali predstavnici deset zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Makedonija, Rumunija, Turska i Srbija.

(Patria) - Bh. judo reprezentativac Mustafa Hebib osvojio je bronzanu medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete u kategoriji do 73 kg održano u Budvi u Crnoj Gori.

Na takmičenju su učestvovali predstavnici deset zemalja koje su u sklopu Balkanske judo asocijacije: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Makedonija, Rumunija, Turska i Srbija.

Nakon osvojenog naslova državnog prvaka Bosne i Hercegovine i bronze u Budvi Hebib je na najbolji način potvrdio kvalitet i reprezentativni status, saopćeno je iz ON1 kluba, koji potpisuje predsjednik kluba Karim Hebib.

"ON1 judo klub nastavlja sa svojim aktivnostima, sistemom rada te sprovođenjem plana i programa za ovu godinu”, saopćeno je iz ON1 Kluba.

U saopćenju se ističu i raniji uspjesi ON1 klub na turnirima u inostranstvu, zatim uspjeh na Federalnom prvenstvu gdje je ON1 klub bio najuspješniji klub po broju osvojenih medalja, ističe se naslov najuspješnije ženske ekipe Bosne i Hercegovine u kategoriji takmičarki do 15 godina, naslov treće najuspješnije muške kadetske ekipe 2019. u Bosni i Hercegovini, iz kluba ukazuju na više pojedinačnih naslova prvaka države, na srebrna i bronzana odličja sa državnih prvenstava Bosne i Hercegovine u 2019. godini u više uzrasnih kategorija. 

Iz ON1 ukazuju i na već ranije osvojene medalje na balkanskom prvenstvu u Skoplju.

“U radu i razvoju kluba te postizanju sportskih uspjeha svoj značajan doprinos daje uprava kluba na čijem čelu je direktor Adnan Hadžić”, saopćeno je iz Kluba, kojeg podržava Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te drugi prijatelji i sponzori.
 

#Sport