Članak

U Sarajevu počeo drugi AJB DOC Film Festival

Publika će na festivalu koji traje do 20. do 24. septembra moći pogledati 23 dokumentarna filma, a svaki od njih prikazuje težnju za promjenom, što je i slogan ovogodišnjeg festivala

SARAJEVO, (Patria) - Drugo izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma AJB DOC, u organizaciji televizijske kuće Al Jazeera Balkans, u saradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe, otvoreno je večeras u Cinema Cityju , a za prvu projekciju izabran je film 'Za samu' autora Waad Al-Kateab i Edwarda Wattsa.

Publika će na festivalu koji traje do 20. do 24. septembra moći pogledati 23 dokumentarna filma, a svaki od njih prikazuje težnju za promjenom, što je i slogan ovogodišnjeg festivala, koja se očituje u pojedincu ali i društvu.

Zvanična takmičarska selekcija AJB DOC Film Festivala predstavit će 12 dokumentarnih filmova namijenjenih televizijskom emitovanju, dok će u netakmičarskoj selekciji biti prikazano pet najboljih naslova s evropskih i svjetskih festivala. Osim toga, bit će prikazano i šest filmova u okviru programa AJB Prikazuje koji će se uskoro naći i u programu Al Jazeere Balkans.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene tri nagrade. 

Drugo izdanje AJB DOC Film Festivala, osim prikazivanja filmova, uključuje i Q&A sesije nakon projekcija, druženja s autorima, izložbe i druge popratne sadržaje koji će stvoriti ambijent za upoznavanje i razmjenu iskustava i biti platforma za ideje i nove projekte. 
 

#Lifemagazin