Članak

Novo mirno okupljanje građana ispred deponije Uborak

Grupa građana različitih i nacionalnih i političkih i drugih opredjeljenja je od početka ujedinjena u časnim namjerama

(Patria) - Građanska inicijativa  "Jer nas se tiče" najavljuje novo mirno okupljanje građana ispred deponije Uborak, koje će biti održano u ponedjeljak, 23.09.2019.godine, a okupljanje počinje u 18:30 sati. Prije samog mirnog okupljanja građana bit će održana i protestna vožnja.

„Želimo još jednom da naglasimo da nas isključivo zanima problematika oko deponije na lokalitetu Uborak i odbacujemo bilo kakve pokušaje spinovanja i povezivanja s bilo kim. 

Grupa građana različitih i nacionalnih i političkih i drugih opredjeljenja je od početka ujedinjena u časnim namjerama i imaju zajednički cilj. Zadokumentovali smo i javnosti obznanili brojne nepravilnosti u radu, u odlaganju otpada itd. Konstantno smo javnost upoznavali s novim dokazima i argumentima.

Podsjećamo Vas da je Federalno ministarstvo okoliša i turizma  odbacilo zahtjev za produženje okolinske dozvole“, saopćeno je.

Cilj okupljanja je upravo skrenuti pažnju na tu činjenicu i na brojne druge argumente, a pogotovo želimo da pozovemo nadležne institucije da se pridržavaju potpisanog Sporazuma, i ono najvažnije skoro iznalaženje nove lokacije za deponiju.

 
 

#BiH