Članak

SDP BiH: Inzko da hitno pripremi izborni zakon u cilju raspisivanja novih izbora

Danas je više nego sigurno kako su najveći taoci cirkusa od nacionalizma građani, koji s pravom bježe glavom bez obzira iz Bosne i Hercegovine.

SARAJEVO, (Patria) - Socijaldemokratska partija BiH traži od visokog predstavnika Valentina Inzka da podhitno prekine nacionalističko maltretiranje građana Bosne i Hercegovine, koje traje skoro godinu dana i iskoristi ovlasti u cilju sankcionisanja antidejtonskih aktivnosti, saopćeno je danas iz te političke stranke.

"Pozivamo ga da hitno pripremi i proglasi izborni zakon u cilju raspisivanja novih izbora, te osigura primjenu tehnologije kao preduslova poštenih izbora. Nažalost, nismo sretni što smo prije godinu dana jasno rekli da će SDA svojim glasanjem za Milorada Dodika i Dragana Čovića i izdajom saradnje sa BH blokom zemlju odvesti u najveću krizu od Dejtona. Danas je više nego sigurno kako su najveći taoci cirkusa od nacionalizma građani, koji s pravom bježe
glavom bez obzira iz Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da se ovaj cirkus zaustavi, jer već naredni mjesec može biti prekasno", navode iz SDP BiH. 

#BiH