Članak

Miroslav Škoro pozvao volontere da mu se pridruže

Sedmi po redu predsjedničkih izbori u Hrvatskoj održat će se u periodu od 20. decembra do polovine januara 2020. godine

ZAGREB, (Patria) - Kandidat na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Miroslav Škoro pozvao je da mu se pridruže volonteri koji žele promjene u toj zemlji.

„Hrvatska treba promjene da bi ostvarila svoje potencijale i da bi narod u njoj živio dostojanstveno kako zaslužuje. Korumpirana politička elita kojoj država služi isključivo kao bankomat ne može provesti te promjene. Ljudi koji su problem ne mogu biti rješenje. Rješenje je u stručnim i čestitim domoljubima koji, svatko u svom području, mogu činiti dobro svojoj domovini i narodu“, saopćeno je iz Škorinog predizbornog tima.
 
„Miroslav Škoro oko sebe okuplja upravo takve ljude. I ti nam se možeš pridružiti volontiranjem u predsjedničkoj kampanji Miroslava Škore! Budi i ti nositelj promjena u Domovini“, poruka je koju su dobili korisnici društvene mreže Facebook.

Sedmi po redu predsjedničkih izbori u Hrvatskoj održat će se u periodu od 20. decembra do polovine januara 2020. godine. Dnevnik Nove TV objavio je da će se izbori najvjerovatnije održati 22. decembra. Nakon toga slijedi drugi krug predsjedničkih izbora, kada će biti poznat peti predsjednik Hrvatske od njene nezavisnosti 1990. godine.

Do sada se spominje više od deset kandidata koji će se takmičiti za predsjedika Hrvatske.

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović još nije dala službenu potvrdu svoje kandidature, ali je na Dan domovinske zahvalnosti natuknula da ćemo je 'gledati još pet godina'. Pjevač Miroslav Škoro kao i bivši šef SDP-a i nekadašnji predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović već su odavno najavili svoju kandidaturu.

Kandidaturu su potvrdili i Mislav Kolakušić, Ivan Pernar, Katarina Peović, Tomislav Panenić, Dalija Orešković, Dejan Kovač, Vlaho Orepić, Antun Babić i Goran Jurišić.

#Region