Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 10.09.2019 16:29:00

U akciji 'Kliker' SIPA lišila slobode dva lica

Foto Arhiv

(Patria) - U okviru operativne akcije kodnog naziva „Kliker“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, s ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“ iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

"Radi se o nastavku aktivnosti u okviru predmeta, koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima SR Njemačke, vezano za zapljenu 95 komada ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određena količina municije, koje je dana 18.02.2019. godine, na području Drezdena, SR Njemačka, pronađeno u vozilu kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine i koje je krijumčareno na relaciji Bosna i Hercegovina – SR Njemačka. 

Tokom dosadašnjih aktivnosti slobode su lišena dva lica, kojima je od strane Suda Bosne i Hercegovine određena mjera pritvora, dok su od strane policijskih službenika SR Njemačke slobode lišena četiri lica, svi državljani Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz SIPA-e.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android