Članak

Predstavnički dom FBiH usvojio dnevni red četvrte redovne sjednice

Na dnevnom redu je i nekoliko nacrta zakona koji se odnose na izmjene i dopune Zakona o vodama, poticanju male privrede, zaštiti zraka.

SARAJEVO, (Patria) - Predstavnički dom Parlamenta FBiH dobio je novi klub zastupnika, tačnije Klub nezavisnih zastupnika koji čine Meliha Bijedić, Zlatko Ercegović, Nedžad Šečić, Hasan Muratović i Mile Atlagić.

Predsjednik Kluba bit će Hasan Muratović. 

Predstavnički dom usvojio je izmijenjeni dnevni red četvrte redovne sjednice.

Predsjedavajući je predložio da se o svim tačkama glasa po završetku diskusije, koji je dobio podršku zastupnika. 

U dnevni red osim planiranog uvršten je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zateznih kamata na javne prihode, po hitnom postupku. 

Na dnevnom redu četvrte redovne sjednice , između ostalog je, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima po skraćenom postupku, Prijedlog Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije. 

Na dnevnom redu je i nekoliko nacrta zakona koji se odnose na izmjene i dopune Zakona o vodama, poticanju male privrede, zaštiti zraka.

Zastupnici će razmatrati i Programa rada Vlade FBiH za 2019. godinu, kao i Prijedlog Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja drvne industrije  FBiH za period 2018-2025.

Nakon obazlaganja ovog zakona od strane ministrice finansija Jelke Milićević, nije bilo rasprave, pa se prešlo na drugu tačku dnevnog reda. 

#BiH