Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 09.09.2019 15:10:00

Uhapšen muškarac koji je prijavio da je kod Vječne vatre postavljena bomba

Dojava bila lažne (Foto: Patria)

SARAJEVO, (Patria) - Uoči održavanja prve Bh. povorke ponosa u Sarajevu u nedjelju 8. septembra sarajevska policija zaprimila je telefonski poziv od muškarca K.K. rođen 1975. godine koji je prijavio da je od nepoznatih lica čuo da je postavljena bomba kod Vječne vatre. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Na tom mjestu okupili su se učesnici Povorke ponosa koji su šetali do zgrade Parlamentarne skupštine BiH. 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP KS u 16:35 lišili su slobode K.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

"Od K.K. je uz izdatu potvrdu oduzet mobilni telefon, sa kojeg je upućen poziv. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem", saopćeno je iz MUP KS.

Prva Bh. povorka ponosa prošla je bez ijednog incidenta, a osiguravale su je stotine policajaca koji su sigurnosni aspekt držali na najvišem mogućem nivou. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android