Članak

Reprezentacija BiH poražena od Armenije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Yerevanu od Armenije sa 2:4 u šestom susretu u kvalifikacijama za Euro 2020.

(Patria) - Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Yerevanu od Armenije sa 2:4 u šestom susretu u kvalifikacijama za Euro 2020.

Već u trećoj minuti mogao je bh. tim doći do prednosti kad je Edin Džeko nakon dodavanja Miralema Pjanića pogodio stativu.

Samo minutu poslije Armenija dolazi do prednosti. Tigran Barseghyan je poslao loptu na peterac za Henrikha Mkhitaryana koji zaobilazi Ibrahima Šehića i pogađa mrežu.

BiH izjednačuje rezultat u 13. minuti Amer Gojak je centrirao sa lijeve strane, a Džeko sa pet metara šalje loptu u mrežu.

Pjanić je u 38. minuti pokušao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

U prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena terensku inicijativu je imao domaći tim i stvorio je nekoliko prilika. Ta ofanzivna igra se Armencima isplatila u 66. minuti kad Mkhitaryan postiže još jedan gol.

Sead Kolašinac u 70. minuti prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u peterac za Gojaka koji donosi novo izjednačenje reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Hovhannes Hambartsumyan u 77. minuti odličnu akciju domaćeg tima završava golom za 3:2.

Nakon toga bh. tim je više napadao nastojeći da dođe do izjednačenja, ali iz jednog kontra napada u 5. sekundi sudijske nadoknade nakon šuta Mkhitaryana, Stjepan Lončar skreće loptu u sopstvenu mrežu za konačnih 4:2.

#Sport