Objavljeno u kategoriji Region na 06.09.2019 20:26:00

Švicarski mediji: Problematična tišina predsjednice Kitarović nakon napada na Srbe u Hrvatskoj

Foto Igor Kralj / PIXSELL.jpg

(Patria) - Švicarski list Tages an Cajger objavio je veliki članak o situaciji u Hrvatskoj, u kojem se ističe da u toj zemlji državni vrh “umanjuje premlaćivanje i progon srpske manjine”.

U članku se navodi i da “rašireni nacionalizam kod mnogih Srba izaziva strah”, te navodi još primjera napada na Srbe, poput potjere za vaterpolistima iz Srbije na splitskoj Rivi, prenosi BHRT.

Švicarski list piše da se u “Hrvatskoj sve više događaju napadi na Srbe” te citira bivšeg premijera i sadašnjeg predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, koji je u kontekstu nedavnih napada na Srbe spomenuo i riječ “terorizam”. List navodi nekoliko slučajeva napada na građane srpske nacionalnosti koji žive u Hrvatskoj, poput demoliranja kafića i premlaćivanja gostiju koji su gledali fudbalsku utakmicu, kamenovanja kuća povratnika i napada na gostioničara, koji je odbio da pusti pjesme Marka Perkovića Tompsona. 

“Naročito je problematična tišina predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je za Hrvatsku radio-televiziju izjavila da nije njen posao da komentariše dnevnu politiku i da ne želi povećavati podjele u društvu”, piše list, a prenose Nezavisne novine.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android