Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 20.11.2014 18:44:36

Sarajevo sve opasnije: Samo u nekoliko sati tri razbojništva

Sve tri pljačke izvršene uz prijetnju oružjem

Izvještaji MUP-a KS o razbojništvu i teškoj krađi sve su učestaliji i obimniji, pa građani glavnog grada BiH sve se nesigurnije osjećaju, piše novinska agencija Patria.

Tako je zabilježeno da je jučer (srijeda) samo u nekoliko sati uz prijetnju oružjem izvršeno nekoliko rabojništava.

Prvo oko 14 sati i 20 minuta u ulici Novopazarska od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

- Tom prilikom NN lica su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca – kaže se iz MUP-a KS.

I dok su pripadnici policije MUP-a KS tražili ove počinioce u 19 i 25 sati u ulici Zaima Šarca, također od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Policijski službenici rade i na rasvjetljavanju ovog slučaja, ali je ubrzo nakon toga oko 21.05 sati u ulici Kasindolska izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicama u sportskoj kladionici “BH Play”.

- NN lica su uz prijetnju automatskom puškom i pištoljem otuđila određenu sumu novca i dva mobilna telefona, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu – navode iz MUP-a KS.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android