Članak

Galerija Collegium artisticum: Program obilježavanja srednjovjekovnog grada Dubrovnika

Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Muzej pod otvorenim nebom" planirano je u 11.30 sati

SARAJEVO, (Patria) - U sklopu festivala GRAD - Sarajevo, u petak će u Collegium artisticum biti održan dan srednjovjekovnog grada Dubrovnika - Ilijaš. 

U 11 sati bit će otvorena izložba "Srednjovjekovni grad Dubrovnik - urbanistička infrastruktura" o nekropoli stećaka Kopošići, najljepšim spomenicima srednjeg vijeka, te o kraljevskoj povelji koju potpisuju vlaselinis Kopošića, vlasnici Dubrovnika. 

Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Muzej pod otvorenim nebom" planirano je u 11.30 sati, dok će u 12.00 sati biti organizovan okrugli sto o temi "Stari grad Dubrovnik i nekropola Kopošići - šta i kako dalje".

U 13.00, kako je najavio organizator festivala, planirane su prezentacije za najavljene kolektivne ponude i kolektivne posjete, dok će i u 15.00 sati biti održana prezentacija za najavljene kolektivne posjete.

Planirane aktivnosti su u povodu zatvaranja velike izložbe, 830 godina od izdavanja Povelje Kulina bana koja traje od 6. augusta i bit će zatvorena sutra, a u kojoj je zastupljen Srednjovjekovni grad Dubrovnik - nekropola Kopošici.

#Lifemagazin