Članak

Prvačići iz Starog Grada uz zabavu i darove počeli prvu školsku godinu

„Ovo je jedna velika prekretnica u životu naših najmlađih sugrađana, te im ovakvom veselom manifestacijom želimo dobrodošlicu u jedan novi svijet.

SARAJEVO, (Patria) - Općina Stari Grad je, kao i prethodnih deset godina, održala veliku svečanost i podjelu ruksaka i školskog pribora svojim najmlađim školarcima. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić učenicima je još jednom zaželio sretan početak školovanja, uručio ruksake i školski pribor, te se družio sa prvačićima tokom zabave pripremljene samo za njih. Svečanost i prigodan program održan je u Pozorištu mladih, a prisustovalo je 230 prvačića koji su krenuli u jednu od šest osnovnih škola u Starom Gradu, kao i polaznici Zavoda Mjedenica.

„Ovo je jedna velika prekretnica u životu naših najmlađih sugrađana, te im ovakvom veselom manifestacijom želimo dobrodošlicu u jedan novi svijet. Od srca našim prvačićima, roditeljima i nastavnicima želim sretan i uspješan početak ove školske 2019/2020. godine“, kazao je načelnik Hadžibajrić.

Prvačići su danas dobili i rasporede časova sa porukom načelnika Hadžibajrića za sve njih:

Dragi prvačići,
na početku ste jednog životnog poglavlja koje će vam donijeti mnogo radosti, smijeha, ponekad i suza, ali prije svega znanja, iskustva i lijepih prijateljstava. Na tom putu ne zaboravite da budete sretni, da učite, ali i družite se sa svojim vršnjacima i uživate u svakom trenutku svog života. Nikada nemojte zaboraviti da poštujete svoje roditelje, učitelje, nastavnike i sve one koji vam pomažu na životnom putu i žele od vas napraviti dobre ljude. Volite se, učite i postanite naša svijetla budućnost!

Uz svoje nove učenike prvačiće, danas je bila i učiteljica Sedina Mešanović iz OŠ „Edhem Mulabdić“.

„Nakon jučerašnjeg posebnog prijema u školi za naše đake prvake, ovo je još jedna manifestacija, koja njima mnogo znači, ali i nama učiteljima“, rekla je učiteljica Sedina, koja se nada da će je novi učenici dobro prihvatiti.

Prvačić iz Starog Grada, Semin već pretpostavlja šta ga sve čeka u školi: „Učit ćemo pisati, čitati, a danas sam tu radi predstave koju mnogo volim. Kada porastem želim voziti avion“, poželio je Semin.

Vesele đake prvake su zabavljali svojim muzičkim tačkama učenici starijih razreda iz osnovnih škola „Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“ i „Saburina“, a potom i Mravko Travko, što je izazvalo posebno oduševljenje kod mališana.

Mnogi od njih iskoristili su i Instagram okvir za fotografiju i trajnu uspomenu na ovaj dan.

#Lifemagazin