Članak

Podstrekivao na ubistvo brata, pa uhapšen u Bihaću

Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno

(Patria) - Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji zadokumentovali lice iz Bihaća inicijala R.D.(1964.) koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Podstrekavanje na ubistvo“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjičeni, koji je tokom današnjih aktivnosti lišen slobode.

„Lice lišeno slobode se dovodi u vezu sa predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažovao određena lica sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala D.B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N.D. koje će za posljedicu imati određeni stepen invaliditeta“, saopćeno je iz FUP-a.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela.

Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

#CrnaHronika