Objavljeno u kategoriji Region na 28.08.2019 16:47:00

Uhapšen direktor 'Direct media' i dvoje zaposlenih u RTS-u

Foto Arhiv

(Patria) - Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su direktora “Direct media”, kao i dva zaposlena lica u marketingu RTS-a zbog zloupotreba, saznaje B92.net.

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Takođe, za isto djelo sumnjiči se još jedna osoba, bivša direktorka u “Direct mediji”, koja je van zemlje i za kojom je raspisana potraga.

Kako saznaje B92 u MUP-u, policijski službenici PU za grad Beograd, Uprave kriminalističke policije, Prvog odjeljenja u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal lišili su slobode Milicu Đuričić Janjić (61), direktora službe marketinga RTS-a, Mirjanu Katanić (55), šefa u službi marketinga RTS-a i Jovana Stojanovića (47), direktora pd “Direct media”.

Oni su privedeni na osnovu sumnji da su zloupotrebili položaj odgovornog lica (iz čl. 227. stav 3 u vezi stava 1, a sve u vezi čl. 33 i 35 KZ).

Takođe je krivičnom prijavom obuhvaćena i Jadranka Drinić (44), bivša direktorka “Direct media”, koja je van zemlje gdje boravi već duži vremenski period. Za njom je raspisana potraga.

B92 podsjeća da je prije više od mjesec dana u medijima najavljena sveobuhvatna istraga zbog zlupotreba RTS i “Direct medie” oko reklama, čime je oštećen budžet republike Srbije.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android