Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 27.08.2019 12:55:00

BBC World Service će u Sarajevu snimiti The Arts Hour on Tour

Nikki Bedi voditeljica BBC Radija

SARAJEVO, (Patria) - BBC World Service će 11. oktobra, u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, snimati radio program poznat širom svijeta: The Arts Hour on Tour. Voditeljici Nikki Bedi će se na pozornici pridružiti režiseri, pisci, umjetnici i muzičari, kako bi istražili sarajevsku kulturnu scenu.

Sarajevo Film Festival je skrenuo pažnju na filmove u region, muzička scena stvara novi identitet za poslijeratne generacije, i umjetnici nalaze nove načine da se nose sa starim problemima. Nikki će otkriti ulogu koju umjetnici imaju u stvaranju nove ere u Sarajevu. U programu će učestvovati neki od najprominentnijih bh. umjetnika, ali i novi  talenti.

Program će biti emitiran širom svijeta na BBC World Service u subotu, 26. oktobra i bit će dostupan, nakon toga, na web stranici BBC World Service, www.bbcworldservice.com/artshour.

The Arts Hour on Tour je mjesečni program o umjetnosti u produkciji BBC World Service, koji istražuje savremenu kulturu u velikim gradovima širom svijeta. Sa muzikom uživo, slam poezijom, nastupima komičara, velikim imenima i bogatim diskusija, serija omogućava publici širom  svijeta da se osjećaju kao lokalci.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android