Objavljeno u kategoriji Sport na 26.08.2019 09:50:00

Lejla Tanović osvojila drugo mjesto na UCI C2 utrci u Srbiji

Foto: Lyn Sigel / EGO-Promotion

SARAJEVO, (Patria) - Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović osvojila je drugo mjesto na UCI C2 utrci i upisala novih 20 UCI bodova za svjetsku i olimpijsku ranking listu.

Pobjedu sa prednošću od devet sekundi ispred naše takmičarke odnijela je Irina Popva trenutno 25. biciklistkinja svijeta te evropska prvakinja i svjetska viceprvakinju u eliminator kategoriji.

Treće mjesto zauzela je reprezentativka Turske Esra Kurkcu.  

Najveća borba vodila se između Tanović i Popove koje su se tokom čitave utrke izmjenjivale na vodećoj poziciji.

“Izuzetno sam sretna drugim mjestom na C2 utrci u Srbiji, nisam bila sigurna kako ću se osjećati s obzirom da sam imala zahtjevne treninge tokom čitave sedmice u sklopu priprema za zadnje utrke sezone međutim osjećala sam se veoma dobro. Irina i ja smo jedna drugoj konstatno bile na točku ipak ona je ovaj put bila bolja za nekoliko sekundi”, rekla je je Lejla Tanović.

Nakon niza dobrih rezultata Tanović je i ovom utrkom pokazala da je u dobroj formi osvojivši svoju devetu UCI medalju u ovoj sezoni.

“Veoma smo zadovoljni kako se Lejla pokazala protiv favoritkinje Popove, tokom čitave utrke diktirala je tempo i napadala te zasigurno da je dala svoj maksimum. Lejla je u dobroj formi tokom čitave sezone što je izazovno s obzirom da nam je sezona startala u februaru mjeseca a do kraja nas očekuju još četri utrke”, rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Naša reprezentativka nastavlja s pripremama za nadolazeće utrke a naredna je već osmog septembra kada će nastupiti na UCI C2 utrci u Hrvatskoj.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android