Članak

Željo u Širokom Brijegu nadoknadio minus dva i osvojio bod

Ermin Zec pogodio za 3:3, nakon što je kolosalnu priliku propustio Krpić.

ŠIROKI BRIJEG, (Patria) - Ljepoticu kola na Pecari su odigrali Široki Brijeg i Željezničar. Bilo je 3:3 na kraju. Poveli su domaći u prvom napadu. Enin je zaledio gostujuće navijače, koji na svoju prvu radost nisu čekali mnogo. Samo četiri minute kasnije sjajni Stevanović asistirao je za Krpića, a ovaj pogodio za izjednačenje.

Potom su pokušavali Bagarić i Tono Jović, kao i Stevanović na drugoj strani, ali se rezultat nije mijenjao. U 23. minuti dosuđen je penal za Široki, koji je iskoristio Jović za novo vodstvo Širokog. Uslijedila je sjajna akcija Širokog i novi gol. Bagarić je centrirao, a Kvesić pogodio za 3:1. Potom je Bagarić bio nadomak još jednom golu, ali je Željo ovog puta imao sreće. Prvo poluvrijeme zaključeno je sjajnom prilikom za Krpića, koji je loše reagovao na još jedan fenomenalan centaršut Stevanovića.

U nastavku Željo sa Pavićem i Zecom koji su ušli na pauzi kreće po izjednačenje. Nadu je u 63. minuti vratio Mladen Veselinović, da bi Ermin Zec pogodio za 3:3, nakon što je kolosalnu priliku propustio Krpić, upravo nakon asistencije Zeca. Odbranio je tad odlični Zlomislić.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Krpić, Ramović, Stanić, Alispahić, Zajmović, Sadiković, Bojo, Osmanković, Sipović.

(sportske.ba)

#Sport