Članak

Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru Popovici i Iffland

Na obalama Neretve okupilo se više od 10.000 gledalaca koji su uživali u akrobatskim skokovima eltinih svjetskih skakača.

MOSTAR, (Patria) - Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon fascinantnih skokova sa platforme sa Starog mosta u Neretvu koji su održani danas su Constantin Popovici (Rumunija) i Rhiannan Iffland (Australija).

Među 14 muškaraca šampionsku titulu osvojio je Popovici, a skakalo se sa platforme visoke 27 metara. Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku Gary Huntu (Velika Britanija), dok se za treću poziciju izborio Jonathan Paredes (Meksiko).

U borbi za titulu najbolje među 10 najboljih skakačica svijeta titulu šampionke spektakularnim skokom od 21 metra sa Starog mosta osvojila je Iffland. Drugo mjesto osvojila je Eleanor Townsend Smart iz SAD-a, a treće Kanađanka Lysanne Richard.

Na obalama Neretve okupilo se više od 10.000 gledalaca koji su uživali u akrobatskim skokovima eltinih svjetskih skakača. Ovo je peti put da je Mostar domaćin Red Bull Cliff Divinga, a prijenos uživo gledali su milioni ljudi putem oficijene stranice Red Bull Cliff Divinga.

#Lifemagazin