Članak

Sutra duel starih rivala Sarajeva i Veleža

Na Koševu će sutra u šestom kolu BHT PLBiH snage odmjeriti Sarajevo i Velež

SARAJEVO, (Patria) - Na Koševu će sutra u šestom kolu BHT PLBiH snage odmjeriti Sarajevo i Velež, a Bordo tim je povodom tog meča održao press konferenciju na kojoj su se obratili trener Husref Musemić i prvotimac Darko Lazić.

“Duel starih rivala nakon četiri godine, što je lijepo za naš fudbal. To je utakmica u kojoj želimo tri boda. Velež ima drugačiju ekipu u odnosu na početak sezone. Dobili su samopouzdanja. Nas očekuju teške utakmice u kratkom periodu, ali navikli smo da igramo često. Milanović se vraća, Hodžić je počeo trenirati. To je što se igračkog kadra tiče”, rekao je Musemić.

Istakao je da će se sutra vidjeti je li se ekipa odmorila.

„Previše je toplo ovih dana, što nije dobro za oporavak. Poznavajući njihovog trenera, on preferira da igra. Očekujem da će i sutra tako postaviti taktiku. Imaju tri nova igrača.

Vjerovatno će i Urdinov debitovati. Očekujem puno šansi i naravno golova. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Ja očekujem dobru utakmicu. Moramo malo planirati odmoriti nekoga. Možda će neko sutra igrati, a u srijedu ne. Moramo s te strane kalkulisati. Ali sutra neće biti puno promjena“, dodao je Musemić.
Novinarima se kratko obratio i Darko Lzaić, koji je istakao da će utkamica biti teška, ali da je Sarajevo favorit i očekuje tri boda.

Osim Sarajeva i Veleža u okviru 6. kola sastaju se NK Široki Brijeg - FK Željezničar, FK Sloboda - FK Zvijezda 09, NK Čelik - FK Tuzla City, HŠK Zrinjski – FK Borac i FK Radnik - FK Mladost.


 

#Sport