Objavljeno u kategoriji Region na 20.11.2014 09:16:15

Prvi dan na slobodi Bandić započeo jutarnjim trčanjem

Bandić s prijateljima na atletskoj stazi

Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pustilo je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na slobodu. Bandić je uplatio kauciju od čak 15 miliona kuna u gotovini i pred istražnim sudijom obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost pa je sinoć, nakon mjesec dana provedenih iza rešetaka, pušten iz zatvora u Remetincu, piše Index.hr, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

Novac za kauciju, 15 miliona kuna u gotovini, položio je Bandićev advokat Marijan Hanžeković. On je taj novac prikupio tako da je, kako se neslužbeno doznaje, u banci podigao kratkoročni kredit.

Već jutros se Bandić vratio svojim ustaljenim navikama. Dan je započeo na atletskoj stazi. Za izjave nije bio raspoložen. "Ja vas razumijem, razumite i mene", poručio je u HRT-ovu kameru odgovorivši tako na pitanje "kako će provesti dan s obzirom da mu ne daju da radi".

Nije Bandić želio odgovoriti ni na pitanja odakle mu novac za kauciju, kao ni hoće li biti u kontaktu s vodećim ljudima grada. Ipak odgovorio je na pitanje je li u kondiciji: "U zatvoru sam uglavnom hodao".

Na školskom igralištu u Kušlanovoj Bandić je trčao u društvu psa Rudija i desetak poznanika. Nakon što je završio s trčanjem, Bandić je prelistao dnevne novine, vjerovatno da vidi šta se piše o njegovom izlasku iz pritvora. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android