Objavljeno u kategoriji BiH na 22.08.2019 14:16:00

Čavara na kraju mandata pobijedio: Predsjednik Federacije seli u Vilu Braun

Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Vlada FBiH je prihvatila informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH o realizaciji zaključka od 17.1.2019. godine koji se odnose na pripremu prostora za smještaj ureda predsjednika i dva potpredsjednika FBiH u objekat Vila Braun, ulica Alipašina 45, Sarajevo.

Vila Braun je objekat evidentiran kao spomenik kulturno-historijskog naslijeđa i kao takav ima isti status kao i proglašeni spomenici kulturno-historijskog naslijeđa!

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je pismo premijeru Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću i Vladi Federacije BiH još početkom mandata 2014. godine da se najdalje do kraja 2015. godine osigura preseljenje Ureda predsjednika i dva dopredsjednika Federacije BiH u prostor u vlasništva Vlade Federacije BiH ili u prostor s mogućnošću korištenja bez plaćanja zakupnine. Ali, se ovo nikada nije realiziralo do danas.

Povezani tekstovi:

Čavara ucijenio Vladu da se preseli u Vilu Braun, potpredsjednici ga ne zanimaju

Građevinski radnici ušli u Vilu Braun: Zgrada se adaptira po želji Čavare

Ima li sankcija: Čavara pod izgovorom uštede neopravdano potrošio 96.292 KM za prostor u Vili Braun!

Tako je Služba danas zadužena da, na osnovu izvedbenog projekta rekonstrukcije i adaptacije dijela ovog objekta, provede procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova i najpovoljnijeg ponuđača za nabavku opreme.

Sredstva za realizaciju ovih aktivnosti obezbijeđena su u Budžetu FBiH za 2019. godinu.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android