Članak

Produžen pritvor bivšem inspektoru FUP-a Erminu Zuki

U saopćenju Kantonalnog tužilaštva Sarajevo kaže se da pritvor Zuki, koji je uhapšen 21. maja na radnom mjestu, može trajati do 24. septembra ili do druge odluke suda.

SARAJEVO, (Patria) - Općinski sud u Sarajevu produžio je za mjesec dana pritvor bivšem inspektoru Federalne uprave policije Erminu Zuki, osumnjičenom za primanje dara i odavanje službene tajne.

U saopćenju Kantonalnog tužilaštva Sarajevo kaže se da pritvor Zuki, koji je uhapšen 21. maja na radnom mjestu, može trajati do 24. septembra ili do druge odluke suda, a produžen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Zuko je osumnjičen da je narkodilerima odavao informacije iz pojedinih istraga, odnosno da je dojavljivao osumnjičenim da su predmet rada Federalne uprave policije zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. 

Pri tome je otkrivao posebne istražne radnje za šta je od osumnjičenih tražio i uzimao novac, navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

#CrnaHronika