Članak

Zrinjski slavio na Pecari, ali nedovoljno da ostane u Evropi

Do jedinog pogotka su izabranici Harija Vukasa došli u 91. minuti

(Patria) - Fudbaleri Zrinjskog časno su se oprostili od evropske avanture koju su imali ovog ljeta, pošto su na Pecari uspjeli savladati ekipu Malmoa sa 1:0.

Malmo je na domaćem terenu prije sedam dana slavio s ubjedljivih 3:0, pa večeras ni u jednom trenutku njihov prolaz nije došao u pitanje, iako su Plemići bili bolji protivnik.

Do jedinog pogotka su izabranici Harija Vukasa došli u 91. minuti, kada je iz penala pogodio Damir Šovšić.

Otvaranje susreta nije ponudilo mnogo toga, pošto je igra u dva navrata bila prekinuta zbog povrede napadača Malmoa Antonssona.

On je već u 6. minuti morao napustiti igru, a zamijenio ga je Molins. Nakon toga Zrinjski preuzima inicijativu, te dolaze u nekoliko šansi. Prva je viđena u 10. minuti, kada se Lendrić našao u prilici, ali je signaliziran ofsajd. 

astavio je Zrinjski napadati, a novu šansu smo vidjeli nakon pola sata igre. Tada je Govedarica ušao u sredinu, šutirao, lopta je zakačila defanzivca gostiju, te je na kraju Lendrić za djelić sekunde zakasnio da loptu gurne u mrežu…

U finišu poluvremena je jednu priliku imao i Malmo, ali je udarac Christiansena izblokirao Jakovljević.

I u drugom poluvremenu je nešto bolji protivnik na terenu bio Zrinjski, već u uvodnim minutama je prijetio preko Šovšića i Čurjurića, ali promjene rezultata i dalje nije bilo.

Malmo je nastavio igrati svoju igru, branili su se Šveđani, tačnije prepustili su igru Zrinjskom, te čekali šanse iz kontra napada.

Zrinjski do pogotka dolazi u sudijskoj nadoknadi, nakon što je u posljednjoj minuti regularnog dijela za Plemiće dosuđen jedanaesterac.

Siguran izvođač je bio Damir Šovšić, koji je tako donio trijumf Zrinjskom.

Malmo je tako s ukupnih 3:1 prošao dalje, a Zrinjski se okreće domaćem prvenstvu, u kojem je zabilježio slab start i već dva poraza…

Uprkos ovom ispadanju, u Zrinjskom sigurno mogu biti zadovoljni ovoljetnom evropskom avanturom, u kojoj je mostarski klub prošao dva pretkola, eliminisao je Akademiju Pandev, a zatim je skinuo skalp i holandskom Utrechtu.

Pobjeda nad Utrechtom je i jedna od najvećih pobjeda u historiji kluba, a Malmo je pokazao kako je kvalitetnija ekipa i zasluženo prošao u play-off.

U 18. minuti je sjajnu priliku imaao Lendrić. Sjajnu akciju su odigrali Čurjurić i Mandić, a na kraju je Lendrić promašio s nekoliko metara.

#Sport