Članak

U meču bez golova Sarajevo se oprostilo od Evrope

U uvodnim minutama nešto više je loptu imao domaći tim

(Patria) - Ekipa Sarajeva se oprostila od međunarodne scene za ovu sezonu. Protiv domaćeg BATE-a iz Borisova u revanš susretu 3. pretkola Evropske lige bordo momci nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog meča odigranom u Zenici (1:2). Odigrali su časnih 0:0, a svakako mogu žaliti što nisu materijalizirali inicijativu koju su imali u drugom poluvremenu.

U uvodnim minutama nešto više je loptu imao domaći tim. Na drugoj strani su Velkoski i Handžić oprobali dalekometne šuteve, ali bili su to slabi pokušaji.

Prve konkretnije prilike imali su Bjelorusi, i to prije svega zbog grešaka odbrane Sarajeva. Nekoliko neoprezno izgubljenih lopti na vlastitoj polovini skupo su mogle koštati goste, ali srećom Moukam, Stasevich i Yablonski nisu iskoristili neočekivane darove, piše scsport.

Pred kraj poluvremena Hebibović je imao najbolju šansu za bordo tim. Šutirao je glavom, golman Chichkan smušeno reagovao, ali je krajnjim naporom ipak izbacio loptu u korner.

Nakon odmora Sarajevo se u potpunosti oslobodilo pritiska BATE-a, uspjeli su gosti nekoliko nezgodnih centaršuteva uputiti u kazneni prostor, ali opipljivijih prilika ipak nije bilo. Sve do 69. minute, kada je Velkoski šutirao sa nekih desetak metara iskosa, ali preslabo.

Bordo tim je nakon toga nastavio opsadu gola bjeloruskog prvaka, koji se sve više povlačio. Bili su puleni Husrefa Musemića u par solidnih situacija za postizanje gola, stjerali protivnika u mišju rupu, ali nekoliko njihovih šuteva Bjelorusi su uspjeli izblokirati.

Pred sami kraj susreta Sarajevo je zaprijetilo ubačajima iz kornera (čak 12 su izveli tokom meča), Velkoski je šutirao jednom tik pored gola, ali rezultat se ipak nije mijenjao. Neugodan je bio i udarac Šerbečića u 90. minuti, ali Chichkan je nekako uhvatio vruću loptu.

BATE se branio i odbranio. Na kraju i prošao, dok fudbalerima bordo tima za utjehu ostaje činjenica da nisu nadigrani u oba susreta protiv slavnog bjeloruskog kluba.

#Sport