Članak

Rajak za NAP: SNSD-u su problem svi koji se ne uklapaju u njihovo jednoumlje

Rajak smatra da je on "problem zbog izjava i upornih pobjeda u Opštini Rudo".

SARAJEVO, (Patria) - Zakon je definisao proceduru kada treba provesti aktivnosti na raspuštanju Skupštine opštine, u slučaju da opoziv načelnika nije uspio. 

Izjavio je to za agenciju Patria Rato Rajak, načelnik Opštine Rudo, komentarišući najavu ministrice uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejle Rešić da je pokrenuta procedura za raspuštanje Skupštine Opštine Rudo.

"Po zakonom definisanoj proceduri, Vlada RS je već davno trebala uputiti svoj prijedlog Narodnoj skupštini Republike Srpske da raspusti ili ne lokalni parlament. Nažalost, zakon je ostavio manevarski prostor da politika, a ne pravo odlučuje, pa će se i u ovom slučaju, nažalost, tako ponašati poslanici NSRS", rekao je Rajak.

Dodaje da je Ministarstvo na čelu sa Lejlom Rešić samo operativno uključeno u pripremanje prijedloga uime Vlade RS, koja je "napokon, nakon toliko mjeseci poslala prijedlog NSRS". 

Rajak kaže da se nada da će prijedlog što prije biti na dnevnom redu. 

Na pitanje je li Rato Rajak problem SNSD-u i zašto im je toliko bitno Rudo, poručio je:  

“Njima je bitno svako mjesto koje pokazuje neki drugi politički stav i svakako im smetaju svi ljudi koji pokušavaju da sopstvenim razmišljanjem iskoče iz tog njihovog ambijenta ili da se slobodno izražavaju po svakom političkom pitanju". 

Rajak smatra da je on "problem zbog izjava i upornih pobjeda u Opštini Rudo".

"Vjerovatno bi im bio problem i bilo koji drugi čovjek koji se ne uklapa u sliku političkog jednoumlja koje oni žele da imaju", zaključio je Rajak u razgovoru za NAP. 

#BiH