Članak

Sarajevo i Zrinjski večeras u nemogućoj misiji

Večeras se igra revanš-meč 3. pretkola Evropske lig

(Patria) - Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog večeras igraju revanš-mečeve 3. pretkola Evropske lige.

Bordo klub je u prvom duelu sa BATE Borisovom, koji je odigran na Bilinom polju, poražen sa 2:1. Propustili su izabranici Husrefa Musemića nekoliko odličnih prilika za postizanje gola. Uvjerili su se u taboru Sarajeva da se može igrati protiv kvalitetnijeg protivnika, ali ipak večeras će im trebati mnogo bolja i naravno efikasnija igra nego u Zenici kako bi prošli u play off.

Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je sinoć na press konferenciji da će Mersudin Ahmetović, koji je propustio prvi duel, sigurno nastupiti.

"Imamo negativan rezultat iz prve utakmice ali ćemo učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse mi nismo. Nadamo se da ćemo sada imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, sigurno će igrati, ali vidjet ćemo koliko", rekao je Musemić.

Zrinjski će imati još teži posao, će na Pecari protiv Molmoa stizati tri gola zaostatka. Švedski tim u Široki Brijeg je došao sa velikih 3:0.

Uprkos tome Hari Vukas, trener Zrinjskog, optimista je pred ovaj duel.

"Našu nadu nam niko ne može oduzeti, jer je u fudbalu sve moguće. Odmorni smo i imali smo mirnu pripremu za utakmicu. Spremni smo za utakmicu, a prolaz ne smijemo obećavati iako ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo. Svjesni smo da moramo biti hrabriji i odlučniji. Oni imaju kvalitet, ali i iza sebe imaju tešku utakmicu, jer su za vikend igrali derbi, pa ćemo vidjeti što se može uraditi", kazao je Vukas.

Oba susreta igraju se od 19 sati.

#Sport