Članak

Zvizdić razgovarao sa komandanticom NATO Štaba Marti Bisell

Sastanku je prisustvovao i zamjenik generalice Bissell, pukovnik Morten Henriksen.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas sa komandanticom Štaba NATO-a u Sarajevu, brigadnom generalicom Marti J. Bissell i upoznao je sa prioritetima rada Vijeća ministara BiH i sa realiziranjem ciljeva na putu euroatlantskih integracija.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na angažmanu i na pomoći koju je NATO pružio Bosni i Hercegovini, posebno u oblastima unapređenja Oružanih snaga BiH, kao i na pomoći u suzbijanju posljedica prirodnih i drugih nepogoda, te istaknuo sigurnosni i ekonomski značaj NATO integracija za BiH, posebno u segmentu osiguranja trajnog mira i stabilnosti, privlačenja stranih investicija, ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta i konsekventno, zaustavljanja odliva mladih ljudi.

Predsjedavajući Zvizdić je posebno podvukao obaveznost poštivanja vladavine zakona, i očuvanja međunarodne kredibilnosti institucija BiH u svjetlu realizacije preuzetih zakonskih obaveza na putu procesa EU i NATO integracija Bosne i Hercegovine, koje nemaju alternativu.

Brigadna generalica Bissell je rekla da je NATO predan BiH i da će nastaviti raditi kao partner na produbljivanju odnosa i naglasila da će i dalje pružati pomoć u bilo kojem segmentu koji je važan za Bosnu i Hercegovinu. Ona se zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću na svim aktivnostima koje su realizirane u proteklom period u cilju ispunjavanja vanjsko-političkih ciljeva BiH i rekla da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik generalice Bissell, pukovnik Morten Henriksen.

#BiH