Članak

Radončić - Field: Stabilnost BiH i regiona apsolutni prioritet

 Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Metjua Filda

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Metjua Filda (Matthew Fielda), saopćeno je iz SBB-a.

Tokom razgovora ključne teme su bile uspostava vlasti na državnom nivou te izazovi koji stoje na tom putu. Usto, razgovaralo se i o drugim nivoima vlasti, s akcentom na Kanton Sarajevo i rad aktuelne vlade.

Ovom prilikom obostrano je naglašen značaj euroatlantskih integracija, koje nemaju alternativu. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je istakao da put ka NATO savezu jeste strateški interes Bosne i Hercegovine i da, u tom kontekstu, odgovornost prema stabilnosti i razvoju BiH i regiona treba biti apsolutni prioritet. 

To znači da Bosna i Hercegovina treba učiniti maksimalne napore da bi u razumnom roku postala članica najveće vojne alijanse svijeta, a to posljedično  stvara uvjete za brži ekonomski razvoj, dolazak stranih investicija, zaustavljanje masovnog iseljavanja i hvatanje tehnološkog koraka s razvijenijim državama zapadnog svijeta. 

#BiH